lørdag den 30. juni 2012

En lækker die


da jeg for nyligt var nede og besøge Gitte i butikken i Odder faldt jeg over den her ramme die fra Leane, og den måtte jeg da eje. Ved samme lejlighed gik jeg vist lidt amok i 6" stacks, kom i hvert fald hjem med 3 stk, blandt andet denne fra Bo Bonny. Når jeg sidder og laver kort er jeg altså lidt vild med de stacks, det er lækkert at have hele serier af små ark der er lavet i mønstre der passer til at hele arket er 6" (det kan nogen gange blive lidt for stormønstret ved 12") og arkene matcher bare hinanden.
På kortet her har jeg brugt to forskellige ark, jeg fandt et ark med mønster der matchede til hjørnemotivet på baggrunden - det klippede jeg ud i 7,5X7,5 cm så det lige passede inde i rammen. Den er til gengæld stanset ud i lys beige-brun karton - samme karton som selve kortet er lavet af. En lille tillykke-hilsen sat på med scalloped oval under i samme mønster papir og så ellers monteret med 3D puder, en håndfuld roser i forskellige farver - og vupti kortet er færdig :-)

/Gitte

fredag den 29. juni 2012

Igang med SMASH

I dag har jeg fået mig en SMASH bog for første gang, en gave fra en rigtig god veninde der tænkte at det ville være perfekt her mens jeg bor i København det meste af tiden - langt væk fra mit hobbyrum.

Den ser sådan her ud:

Den kommer med tilbage til København i morgen for jeg kan da slet ikke vente på at komme igang med at bruge den. SMASH konceptet er rigtig smart og på mange måder en rejse tilbage til den helt oprindelige måde at lave scrapbooking på, hvor historien og minderne er det vigtige. Samtidig er denne bog smart fordi den har en pen og limstift i en, så hvis du har bogen med dig når du er ude så kan du hurtigt lime tingene ind med det samme, notere et sjovt citat, eller måske notere ønsker til din ønskeliste lige når du falder over ideen.

Lige nu kan jeg ikke nænne at pynte den udenpå fordi den er så fin og ny, men mon ikke der pludselig sker noget på den front også.

Når jeg er kommet igang med at bruge den laver jeg lige en opdatering med et par billeder så i kan se den i brug.

torsdag den 28. juni 2012

TIllykke mæææh bryllupet.

Jeg kan altså ikke lade være med at vise jer det her kort. Det er min svigerdatter Heidi der har været igang igen, og jeg elsker altså hendes finurlige påfund. Kortet er et bestillingsarbejde til et bryllup, og Heidi har virkelig været nede og kigge i mine stansejern for at lave det her.
Kroppen på fårene er store scalloped cirkler, benene er fra en large daisy, "håret" på fåret er en lille sky, hovedet er balloner. Selvfølgelig også et lille hjertepunch til de små rosa hjerter. Ørene er lavet med et cirkelpunch hvor hun har punchet to gange for at gøre det mandelformet, slipset er en dråbe der er klippet til og hatten er en kvadrat der ligeledes er klippet til.

Det kan man da kalde kreativ brug af stansejern :-)




Her er et nærbillede af fårene så du kan få detaljerne med.





/Gitte

tirsdag den 26. juni 2012

Kort med te

Som det nok så småt er gået op for alle, så er jeg temmelig vild med Maja Design :-) og har efterhånden købt en del forskellige serie til at lege med.
Denne serie er jeg vild med af to grunde, søde motiver og så er den lilla!. Dagens kort er lavet af et stykke karton i 20X20cm der er foldet på midten.
Af resten af kartonet har jeg skået en label med en spellbinder die, foldet den på midten og stemplet teksten med et af Gittes egne stempler - den er så brugt som lukke"dims" på kortet.



Når man åbner kortet (eller mappen måske), er der tre små lommer i højre side. De er lavet med maja papir, og med en udstanset bort lavet med border punch fra marta steward.
venstre side er beregnet til at skrive hilsen på, her har jeg brugt to lag maja papir og lavet bort ned af begge sider på øverste lag.
Det er selvfølgelig ikke meningen at der skal noget så kedeligt som pickwick te i sådan et kort :-) jeg havde faktisk købt små breve fra Perchs te til at putte i, men de ligger så i lejligheden i København.



/Gitte

søndag den 24. juni 2012

Wellington

Glædelig søndag alle sammen.
Der er kommet en ny papir-serie i butikken, der hedder "Wellington". Farverne er duschede og rigtig lækre og der er de sødeste små bamse-motiver, på et par af arkene i pakkerne. De fåes både som 6*6 og som 12*12. I kan se papirerne her:
http://gittes.dk/shop/search-1.html?keyword=wellington

På kortet her har jeg brugt et par af papirene fra serien. Både til at matte tag´et med og som mønsterpapirerne på baggrunden. Hjerterne på række har jeg skåret ud af matchende lyseblåt papir med en dies fra Memory Box og så gennem min Big Shot. Eneste problem ved at bruge en dies, der skærer så super fint er næsten at det er svært at komme lim på bagsiden ;-) Men så må man bruge en lim, der tørrer klart op og så ellers holde tungen lige i munden.

Tak fordi I har læst med i denne uge og tusind tak for alle jeres søde og venlige kommentarer. Det er dejligt at få kommentarer, og få at vide, hvad I føler jer særligt inspirerende af. Så bliv endelig ved med at skrive herinde, det luner kan I tro... God fornøjelse med sommerprojekterne derude og happy scappin´ ;-)

lørdag den 23. juni 2012

Websters pages

Tidligere på ugen viste jeg hvordan jeg havde taget et stor blomst og centreret på et kort. I dag har jeg brugt samme teknik, men har taget udgangspunkt i skønne papirer fra webster´s pages "spring market". Det er en af de lidt ældre serier på markedet, men papirerne har en skøn charme med de klassiske motiver mikset med blomstercollager, som er genkendelige, hvis man først har stiftet bekendtskab med dette mærke;-)

Det øverste kort er lavet med en primablomt i siden, og så har jeg brugt disse wordstickers fra Cosmo Cricket : http://gittes.dk/shop/search-1.html?keyword=tiny+text

Dem vil jeg altså gerne lige slå et slag for... de er super billige (14,50 kr) og man får rigtig mange pr ark. De fåes i flere udgaver, og her er det udgaven "life" jeg har brugt. De kan mikses på kryds og tværs, og jeg forudser mange kort i min fremtid med disse små tekster. Jeg kan absolut anbefale dem. Andet kort er også lavet med en stor blomst (som jeg ikke lige kan huske mærket på) Jeg har brugt en rest af en crystal-swirl som supplement til blomsten og henover kortet har jeg sat en fed gul blonde ;-) Teksten er fra de små kort, der kan købes til selve serien fra Webster´s pages, og det er sådan et positivt statement. Det trænger man da lige til på sådan en Sankt Hans lørdag som i dag. Håber at I alle får en god oplevelse med bål og hygge, og så må sommeren ellers godt begynde!!

Hav en god aften i aften og pas nu på dyrene.

fredag den 22. juni 2012

Distress Markers... pige-farver

Tidligere på ugen viste jeg hvordan jeg havde brugt TH distress markers på et kort.
Denne gang har jeg brugt samme teknik, men havde et ønske om at bruge pige-nuancer.



Det er der kommet dette kort ud af. Jeg har mikset gule, røde, lyserøde, lilla og grønne nuancer og jeg synes faktisk at farverne harmonerer godt sammen. Jeg har rammet baggrunden ind med sort for at fremhæve de stærke farver.



Teksten er fra et Hero arts sæt som hedder "year round sentiment". Fantastisk sæt med godt all-round tekster. Du finder sættet her: http://gittes.dk/shop/hero-arts-clear-14763p.html



Blomsten er en af de nye memory box´s dies og er skåret i sort bazill. Utroligt så flotte detaljer, de dies har.. jeg ville aldrig kunne skære så fint i hånden..



Selve kortet er foldet i hvidt bazill, og skaber en god ramme om hele kortet.



Tak fordi du læste med. Nu må det godt snart blive weekend.. ;-) synes du ikk`?

torsdag den 21. juni 2012

Den der sommerfugl...



















fra Memory box, som er en dies, du kan bruge i Bigshotten eller lign. maskiner.. den er jeg da vist bare lige blevet vild med.. Den skærer så tyndt, som jeg umuligt kan i hånden, jeg bliver forbløffet hver gang.

Papirerne er igen fra Inkido. Denne gang er det en blå variant, men stadig fra "springtime" serien. Er vist lidt hooked på den serie...
Teksten er et af mine egne private stempler og føres desværre ikke i butikken. Men man kan jo altid printe det ud i stedet ... Sådan har jeg tit gjort, hvis jeg har set tekster, som jeg kunne tænke mig, men ikke har haft lyst til at købe eller har kunnet få fat i... igang med printeren, i med noget akvarel A4 papir og så er det bar at lege med skriftstørrelserne og citaterne ;-) nemt, billigt og enkelt..

Jeg har lavet en blomster-samling af forskellige hvide og blå blomster.
Der er lige kommet en masse nye roser i butikken, så hvis du er til roser i forskellige farver, der matcher hinanden er du nødt til at tjekke dette link ud: http://gittes.dk/shop/search-1.html?keyword=marianne+paper+roses .
Hele kortet har fået distress-ink i kanterne for at fremhæve det lidt slidte look...

Jeg håber, I har en god dag og finder mindst 10. min til at være kreative.. ;-)

onsdag den 20. juni 2012

Tutorial på Vivi's minialbum

Jeg ved at mange af jer har fulgt Vivi's indlæg i sidste uge her på DT-bloggen, hvor hun bl.a. viste et rigtig lækkert mini-album lavet af kuverter.

På sin hjemmeside viser hun i dag første del af en tutorial på albummet:
http://vivi-scraps.blogspot.dk/2012/06/tutorial-pa-kuvert-minialbum-del1.html

Distress markers

Efter at have fundet inspiration hos en af mine store idoler Jennifer Mc-guire, måtte jeg bare afprøve denne teknik selv.

Jeg har først stemplet og embosset dette stempel http://gittes.dk/shop/cling-stamp-studio-16073p.html i hvidt. Herefter har jeg farvelagt alle de små felter i forskellige farver med distress markers, som er en slags tusser, i alle de kendte distress farver fra Tim Holtz. Efter at have farvelagt felterne har jeg sprayet dem med en minimister blandet op med vand og perfect pearls. Dette gør at farverne blander sig lidt og får det mest fantastiske perlemors-skær, som kan ses på billedet herunder.
Sommerfuglen er en dies fra Memory box, og hele udvalget i butikken kan du se her:
http://gittes.dk/shop/search-1.html?keyword=Die%2Dnamics men der kommer hele tiden nye varer, så hvis den dies du leder efter ikke lige er på lager, så kommer den sikkert snart igen ;-)
Stemplet er fra Hero arts og passer godt til næsten alting ;-)
Hvis du er interesseret i at se en video af selve farvelægningen og teknikken har jennifer Mc-guire lavet en på hendes blog. Den kan ses her:
og så håber jeg I har mod på at prøve tusserne.. jeg skal i hvert fald straks ud og have nogle flere farver ... ;-) men sådan er det jo med den her hobby... eller måske er det bare mig ;-)

tirsdag den 19. juni 2012

Prima... suk...

Prima laver nogle fantastiske blomster, men jeg kan godt have lidt svært ved at få dem brugt. Nogen gange tror jeg dog bare at man skal springe ud i det, så det har jeg gjort her. Jeg ville så gerne bruge den store gule blomst på et LO, men jeg har simpelthen ikke kunnet finde ud af at få den brugt. Så nu er det så ende på et kort til en kær veninden i stedet for ;-) Jeg har brugt et lille kageserviet som base, og suppleret med en enkel lysegrøn sløjfe i siden. Tekstern er fra et Hero-arts stempelsæt, og det passer bare perfekt til f.eks. et veninde kort.Jeg har brugt en rest fra en crystal-swirl og stemplet et lille hjerte, der lige har fået lidt grønt stickels i midten, for at matche kortet. Papiret er en gammel rest Prima-papir, som jeg har haft liggende rigtigt længe og var super glad for endelig at få brugt. Det har været en udfordring for mig, ikke at dække de smukke hjørner, men jeg synes det kommer rigtig meget til deres ret her.
Tak fordi I læste med.. vi ses imorgen ;-)

mandag den 18. juni 2012

Inkido i pink..

Hej og velkommen til. Jeg håber I alle har fulgt med i den sidste uges tid, da gæstedesigner Vivi Thomsen, viste sine kreationer frem på bloggen... wauw.. siger jeg bare.. sikke et talent.. godt gået Vivi..!!
Hvis du ikke allerede har set hendes kreationer, så scroll lidt længere tilbage og nyd detaljerne.
I denne uge har jeg på min første dag lavet to kort med et lyserødt papir fra Inkido. Dette svenske mærke er blevet et af mine favoritter. Jeg elsker at de på nogle af deres papirer, har 4 seks gange seks felter med papir der matcher hinanden i farve, tone og motiv. Det bliver så nemt at lave smukke farvekoordinerede kort på den måde, når andre har gjort arbejdet en, og så bare serveret et tag-selv-bord af smukke vintagemotiver ;-)

Begge kort er lavet med udgangspunkt i skitser fra pagemaps.com

Hvis du kan lide at bruge skitser, kan jeg absolut anbefale den side. Der kommer nye scrap-skitser hver måned og ca. hver tredje måned kommer der også nye kort skitser. Jeg har brugt et papir fra springtime-serien. Hobbybodens udvalg i Inkido-papir kan du se her: http://gittes.dk/shop/search-1.html?keyword=inkido

Der er rigtig meget lækkert at vælge imellem. Jeg har brugt et sæt af de nyere prima-stempler til at stemple de mørke grene med i højre side. Og en perlecirkel til at fremhæve den midterste sommerfugl, der stanset ud med en Tim Holtz movers and shapers dies. Sommerfuglene er absolut en af mine favoritter blandt de dies. De passer perfekt til kort og kan pyntes nemt fordi de er massive og ikke har udskæringer. Det gør valgmulighederne mange og de kan jeg personligt godt lide.
De næste kort har jeg også været i gang med Tim Holtz dies. Denne gang er det dog caged bird, hvor jeg kun har brugt selve fuglen til at lave kortet med. Jeg har her stanset den ud i chipboard for at give lidt dimension og så bagefter limet en stanset fugl mere (lavet af en gammel bogside)på. Den lodrette gren er også fra et prima-stempelsæt og det ene frimærke har fået et lille hjerte for at give lidt liv. Frimærkerne har jeg stanset ud med en punch :-)

Det er nok ikke sidste gang jeg prøver denne skitser, jeg synes, den er meget harmonisk og kan varieres i det uendelige.

Håber I alle har haft en god weekend.. nu venter vi vist snart på at få sommerferie, og så må vejret da gerne blive lidt bedre... synes I ikk?

søndag den 17. juni 2012

Og nu til den store finale...

Sidste projekt fra Vivi's hånd er dette fantastiske mini-album, som er lavet med kuverter som udgangspunkt. Kuverterne er klippet op på den korte side, så der kan stikkes tag's ind i dem.
Og så er det hele beklædt med smukke papirer fra Maja Design's Vintage Summer Basics serie.
Forsiden er pyntet med et udvalg af smukke hjemmelavede blomster, bl.a. de kogle-roser som Vivi er blevet "berømt" for at lave, og som hun er så sød at dele "opskriften" på her: http://vivi-scraps.blogspot.dk/2012/01/tut-pa-roser.html






Her kommer et lille udvalg af de mange forskellige og hver især smukt pyntede sider:







En STOR tak skal lyde til Vivi, fordi du ville "lege med" og være gæste-designer for os i den forgangne uge  -  jeg tror bestemt ikke det bliver sidste gang, vi vil drage nytte af dine mangeartede talenter!

Nysgerrige, der gerne vil have lov at "kigge med fingrene" er i øvrigt meget velkomne i butikken i Odder, hvor Vivi's projekter er stillet frem til inspiration!

fredag den 15. juni 2012

Vantage - kender du den stilart?

Dagens projekt fra Vivi er et meget elegant kort med et hav af fine detaljer.

Kortet er i en stilart, som Vivi meget passende selv har døbt "Vantage", og det er der en forklaring på, for som hun siger:

Vantage er noget i vintagestil der er vandaliseret på det groveste -  det er noget jeg har fundet på, fordi jeg tit blir' drillet med min hang til at hærge og vandalisere, svine og sværte...







onsdag den 13. juni 2012

Kreativ med "rester"

I kender sikker det med, at når man laver større projekter, så bliver der tit nogle "rester", som f.eks. overskydende blomster eller pynt tilbage.
Og den slags er jo oplagte at bruge til f.eks. et tag  - præcis ligesom gæste-designer Vivi har gjort her:



Den søde skærmplante i baggrunden er en Memory Box die: http://gittes.dk/shop/memory-box-613c1.html

mandag den 11. juni 2012

Vi præsenterer . . . Vivi Thomsen

Det er med stor glæde og stolthed, at jeg kan præsentere månedens gæstedesigner for jer:
Vivi Thomsen
- mange af jer kender garanteret Vivi i forvejen og har lagt mærke til hendes fantastisk gennemførte stil, og ikke mindst hendes evner til at kreere de skønneste hjemmelavede blomster - og Vivi går i øvrigt heller aldrig af vejen for at lege og eksperimentere med nye, spændende teknikker.
Hvis ikke du allerede har Vivi's blog liggende under dine foretrukne, så skulle du prøve at tage et kig her:
http://vivi-scraps.blogspot.dk/

Vivi skriver om sig selv på sin blog:
Jeg bor i Nordjylland, (syd for fjorden), og jeg er bidt af en gal scrapper... Jeg begyndte at scrappe i 2009, og har været vild med det lige siden. Især holder jeg af at lave mini-album...

Vivi har fået lidt materialer sponseret af Hobbyboden Scrapworld, men har derudover fået frie hænder til at slå sig løs og supplere med hvad hun nu syntes af materialer.

Til Vivi's første projekt, som er et layout, blev hun inspireret af drivtømmer på stranden og har derfor brugt det lækre papir med træstruktur fra Paper Loft som baggrund: http://gittes.dk/shop/search-1.html?keyword=fishing
De gule mælkebøtter er lavet med en af de lækre blomsterdies fra CreaLies: http://gittes.dk/shop/crealies-554c1.html





Så glæd dig til den kommende uge, hvor vi vil vise endnu flere flotte projekter fra Vivi's hånd !!

søndag den 10. juni 2012

Bryllupskort med border punches

Jeg har lavet det her bryllupskort, hvor princippet er at lave en masse vandrette linier med bånd og mønsterpapir. Simpelt og smukt. Afsluttet med en blomst og et sf gittes egne stempler med teksten "til brudeparret".



- Posted using BlogPress from my iPhone

mandag den 4. juni 2012

Hjemmelavede blomster

Nogle gange har man bare ikke de rigtige blomster på lager til et LO. Så må man lave nogle selv. Men nogle gange bliver det bare for kedeligt med de flade blomster. Her på billedet f. Eks retro flower.




Man kan så give den lidt facon, men det bliver også hurtig kedeligt. Men hvis man gør blomsterne våde åbner det nye muligheder. Punch nogle blomster i forskellige størrelser. Det kan også være forskellige slags blomster. Gør dem både med en mini mister og krøl dem godt sammen. Fold dem ud igen og form dem som ønsket og lad dem tørre. Saml forskellige størrelser af blomsterne med en brad eller lim noget andet bling i center. Kun fantasien sætter grænsen. Brug karton eller mønsterpapir eller en kombination for at opnå den ønskede effekt. Pludselig har du spændende blomster hvor det ikke er helt tydeligt at det er et retro flower punch du har brugt. :-) Blomsterne får en lækker kvalitet. Kartonnet bliver stift når det har været vådt.




- Posted using BlogPress from my iPhone

søndag den 3. juni 2012

Pinwheel

Denne uges sidste indlæg er endnu engang fra min svigerdatter Heidi. Hun har nemlig været igang med at lave disse søde vindmøller eller pinwheels, som skal bruges som dueskræmsel til hendes altankasse - den kan duerne nemlig godt lide at lave rede i (første kuld er udklækket i år!)
Tutorial kan du finde her dog har Heidi gjort et par ting anderledes:
1. pinden er lavet i bambus og beklædt med grøn maskintape
2. møllen er monteret men en af de store pynte/nipsenåle. Der er lavet hul i bambusstangen med en syl og så er nålen ført igennem mølle og stang og bøjet for at låse.
3. der er ikke benyttet eyelet i midten til at samle med idet der kun var behov for et lille hul som nålen kunne gå igennem.

 En rigtig sød og anderledes måde at få brugte noget af sit restpapir på -især effekten når det er dobbeltsidet kan jeg rigtig god lide.



/Gitte

lørdag den 2. juni 2012

Konnichiwa

Apropos afhængighed som jeg skrev om i sidste indlæg.... så er dagens kort også lavet med papir fra Konnichiwa stacken fra Basic Grey. Det er altså utrolig let at lave et kort der ligner en million og jeg nyder disse enkle kort der ikke er overlæssede og hvor papiret for lov til at komme til sin ret.

Jeg har brugt 3 forskellige slags papir, en rød med struktur til base, det stribede og så selvfølgelig træet med fuglene. Det røde er også brugt til både at stanse cirklerne og sløjfen ud med, og selvfølgelig også banneret i bunden med teksten på. banneret er lavet i to lag papir, det stribede nederst. Alt har naturligvis fået sværtet kanterne og så har jeg afsluttet med halvperler for lige at give et lille pift med noget bling.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...